Hoera! Ook dit jaar brengt Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Wat had Sint een prachtige auto geregeld voor zijn bezoek. Het is echt een feestje hier op school.

aankomst sinterklaas

Op woensdag 2 oktober starten we de Kinderboekenweek met een echte boekenmarkt, voor en door kinderen, op De Anjelier. Vanaf 12.30 uur mogen kinderen van de groepen 3 t/m 8 hun boeken verkopen. De prijs mag niet hoger zijn dan € 2,- per boek. Om 13.15 uur sluit de boekenmarkt en mogen de boeken die niet verkocht zijn weer mee naar huis.

Wij hopen op een leuke Kinderboekenweek, waarbij reizen en veel leesplezier voorop staat!

Beste ouders en kinderen,

In Motherwell, een township met meer dan 500.000 mensen, hebben mama Louise en haar moeder van 81 jaar, mama Tia, een geweldig project opgezet. Sinds 2006 vangen zij daar de kansarme allerjongsten op en hebben zij vijf huizen waar kinderen wonen die geen thuis hebben. In totaal zijn er 100 kinderen die de zorg van de Mamas krijgen.

In de vijf opvanghuizen was nog geen speelhoek aanwezig, een must have om vanuit de regering subsidie te ontvangen. Dankzij de donaties is dit verwezelijkt! Op 24 juli werden wij in Port Elizabeth opgehaald door mama Louise. Zij had onze komst super voorbereid, haar auto lag vol met speelgoed dat wij mochten gaan uitdelen. Voor ons was dit een onvergetelijke dag, met zoveel blijde, stralende kinderen. De dankbaarheid  was enorm.

Ook het blijde gezicht van een oudere man die twee nieuwe houten deuren heeft geplaatst, maakte grote indruk op ons. Van het geld hebben er meerdere klussen plaatsgevonden om de kindren een veilig onderkomen te bieden.

Wij hebben Thamsanga in ons hart gesloten en zijn heel blij met de vriendschap in Zuid-Afrika!

Ruud en Bets

De buitenschoolse en tussenschoolse opvang wordt op de Anjelier geregeld door Welschap Kinderopvang. Meer weten? Kijk op www.welschapkinderopvang.nl

Op de Anjelier hebben wij het programma inshape@school aangeschaft. Inshape@school verzorgt kant-en-klare lessen die geschikt zijn voor zowel de onder-, midden- en bovenbouw. In de klas worden de kinderen spelenderwijs gestimuleerd om te bewegen door middel van oefeningen die zowel de coórdinatie als de motoriek verbeteren.

Ondersteund door zang en dans leren de kinderen diverse oefeningen. "Zit toch eens stil", hoor je vaak in de klas. Nog steeds heerst de mening dat een kind om tot goede leerprestaties te komen, stil moet zitten, geconcentreerd moet zijn en op moet letten. Uit diverse recente onderzoeken blijkt echter dat kinderen tussendoor juist even moeten bewegen. Ze nemen de stof dan veel beter tot zich en het blijft beter hangen. Een goede afwisseling van leer- en beweegtijd is dus belangrijk om tot ghoede prestaties te komen. Inshape@school is hierbij een leuk hulpmiddel.

Zelf een kijkje nemen? : http://www.inshapeatschool.nl/

Enkele leerlingen uit groep 7 en 8 gaan 's morgens om 08.30 uur naar de groepen 4,5 en 6 om daar hun "leerling" op te halen. Na een korte, maar gedegen opleiding mogen deze tutoren de kinderen uit groep 4,5 en 6 helpen met lezen (en in een enkel geval ook met rekenen).

Zowel de tutoren als hun "leerlingen" zijn heel enthousiast over deze manier van samenwerken. Juf Manon houdt de lessen heel goed in de gaten en kan altijd bijspringen als dat nodig mocht zijn.

De leerkrachten merken nu al dat deze intensieve samenwerking zijn vruchten afwerpt.