't Anjeliertje nr. 16 schooljaar 2023-2024

Hierbij ontvangt u het Anjeliertje en een nieuwsbrief van de GGD.

Ik wens u alvast een gezellig weekend!

GGD flits PO ouders juni 24
Anjeliertje 2023 2024 nr. 16
't Anjeliertje nr. 15 schooljaar 2023-2024

Hierbij ontvangt u het Anjeliertje.

Ik wens u veel leesplezier en alvast een gezellig weekend!

Anjeliertje 2023 2024 nr. 15
Avond4Daagse

Morgen is de start van de Avond4daagse.

Uw kind zal vandaag of uiterlijk morgen een aftekenlijstje voor de versnaperingen ontvangen.

Neem deze mee op als jullie gaan lopen, géén briefje is géén versnapering.

Vergeet zelf ook niet wat te drinken mee te nemen.

Voor de kinderen met een gluten-, lactose- en/of notenallergie hebben we op de woensdagavond een aparte versnapering, meld je even bij een hulpouder.

De overige avonden zijn de versnaperingen voor iedereen hetzelfde. 

De starttijd is om 18:00 (behalve op vrijdag: 10km start om 18:00u, 3km en 5km starten 18:30)

De start is vanaf de Huiderlaan bij de speeltuin.

Er is in de speeltuin geen verzamel- of aanmeldpunt. Je mag gewoon beginnen met het lopen van de route.

Vrijdag zijn wij aanwezig achter in de speeltuin om de medailles uit te reiken.

Wij wensen jullie alvast heel veel wandelplezier,

Team Avond4daagse,

Paul, Monique, Pricilla, Marije, Nel, Rachel & Cindy

Schoolreisje

Op donderdag 4 juli gaan we met de hele school op schoolreisje.

De groepen 1-2 gaan naar Speelpark de Goudvis, de groepen 3 en 4 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 5, 6, 7 en 8 gaan naar Drievliet. Wij hopen op mooi weer die dag. Meer informatie ontvangt u t.z.t. van de leerkracht.

Wij vragen voor het schoolreisje een bijdrage van € 30,- per kind. Dit bedrag staat los van het bedrag van de ouderbijdrage. Morgen zult u de mail met de betaallink ontvangen.

Als de betaling problemen oplevert wilt u dan per mail contact met mij opnemen? Dan kunnen wij samen kijken voor een oplossing.

Groet,

Monique Visser

Gewijzigd haal- en brengschema

Na de meivakantie wijzigt ons haal- en brengschema. Dit schema wijzigen wij drie keer per jaar zodat ouders die op een "brengdag" werken ook een keer in de klas te kunnen komen. In de bijlage ziet u het schema wat na de meivakantie van toepassing is.

Haal en brengen naar school 2023 2024 herfst en mei
Tussenstand Goede Doelenactie

Wij hebben deze actie net pas bekend gemaakt maar het is al ongelooflijk hoeveel er al gedoneerd is voor het Goede Doel.

De tussenstand is € 2.135,00 en er is nog een maand te gaan...

Op donderdag 23 mei gaan al onze leerlingen wandelen voor water.

't Anjeliertje nr. 14 schooljaar 2023-2024

Hierbij ontvangt u het Anjeliertje boordevol sportief nieuws!

De kaartjes met inloggegevens van de schoolfotograaf zijn binnen. Als het goed is ontvangt u morgen het kaartje van uw zoon/dochter.

Ik wens u veel leesplezier en alvast een gezellig weekend!

Anjeliertje 2023 2024 nr. 14
Goede Doelen actie

Op donderdag 23 mei gaan wij met de hele school “Wandelen voor Water”.

Met dit project willen wij de leerlingen leren dat water uit de kraan en een schone leefomgeving lang niet zo vanzelfsprekend is. Voor hun leeftijdgenootjes in andere delen van de wereld gelden soms hele andere leefomstandigheden. Onze leerlingen leren over het belang van schoon drinkwater, hygiëne en water besparen.

Met als kers op de taart: de belangrijke Wandelen voor Water sponsorloop!

Voor iedere bouw is er een wandeling uitgezet. Onze leerlingen kunnen zich laten sponseren door oma, opa, oom, tante, papa, mama en door wie ze willen. Via een QR code kunnen zij geld op halen voor dit goede doel.

 Dus als u de datum alvast wilt noteren? Dan kunt u uw kind aan komen moedigen en er zullen wel wat hulpouders nodig zijn om de kinderen te begeleiden zodat ze veilig de route kunnen lopen.

Informatie daarover hoort u t.z.t. van de leerkracht.


Koningsdag

Vrijdag 26 april vieren we Koningsdag. Dat vieren we met een dansje en een Koningsontbijt. Wilt u uw kind voor het ontbijt een bord, bestek en beker (voorzien van naam) meegeven? Graag dit doen voor 25 april.

De kinderen mogen deze dag feestelijk oranje gekleed naar school komen.'

 

Informatie over kinkhoest

Beste ouders,

Wij hebben gehoord dat er een paar kinderen van onze school last hebben van kinkhoest. Hieronder vindt u de informatie over kinkhoest van het RIVM.

 

Hoe herken ik kinkhoest?

Zo herkent u kinkhoest: 

  • Kinkhoest begint vaak met klachten die lijken op een gewone neusverkoudheid. 
  • Na 1 tot 2 weken begint het hoesten. Het hoesten wordt steeds erger, vooral ’s nachts. Het kan een opvallend blaffende hoest zijn, waarbij iemand taai slijm ophoest.
  • Het lange hoesten kan gevolgd worden door een piepende inademing. 
  • Soms moet de patiënt overgeven. 
  • Kinkhoest kan leiden tot een longontsteking.
  • Na een paar weken wordt het hoesten langzaam minder. 

Sommige mensen met kinkhoest hebben andere klachten. Oudere (gevaccineerde) kinderen en volwassenen hoesten vaak alleen lange tijd.

Kinkhoest is vooral gevaarlijk voor baby’s. Zij raken uitgeput door het hoesten en drinken dan niet meer. Het vele hoesten zorgt ook voor een gebrek aan zuurstof. Hierdoor kan er een hersenbeschadiging ontstaan. Soms hoesten baby's met kinkhoest niet, maar stoppen ze af en toe met ademhalen. Daardoor kunnen ze blauw aanlopen. Meer dan de helft van de baby’s met kinkhoest wordt in het ziekenhuis opgenomen. Heel soms overlijdt een baby aan kinkhoest.

Hoe krijg ik kinkhoest?

Mensen kunnen elkaar besmetten via hoesten en niezen. Er komen dan kleine druppels met de bacterie in de lucht. Andere mensen kunnen de druppels inademen en zo besmet raken. Kinkhoest is het meest besmettelijk aan het begin van de ziekte. Iemand weet dan vaak nog niet dat hij kinkhoest heeft. De besmettelijkheid duurt tot 3 weken na het begin van de hoestbuien. De tijd tussen besmetting en de eerste verschijnselen is meestal 7 tot 10 dagen. 

Baby's worden vaak besmet door de ouders, broertjes of zusjes in het gezin. Als een zwangere rond de bevalling kinkhoest krijgt, kan zij de baby na de geboorte besmetten. Als de moeder niet tijdens de zwangerschap is gevaccineerd (de 22 wekenprik(externe link)), is de baby nog niet beschermd. De baby kan dan makkelijk ziek worden. 

Iemand kan verschillende keren in zijn leven kinkhoest krijgen. Heeft u nog niet zo lang geleden kinkhoest gehad, of bent u gevaccineerd tegen de ziekte? Dan bent u tijdelijk beschermd. 

Is kinkhoest te behandelen?

De huisarts kan een test doen om na te gaan of iemand kinkhoest heeft. De huisarts kan ook zeggen of een behandeling met antibiotica nodig is. Maar als duidelijk is dat iemand kinkhoest heeft, heeft het lichaam de bacterie vaak zelf al opgeruimd. Behandeling met antibiotica heeft dan geen zin meer. Het hoesten kan dan nog wel even duren. Mensen die last hebben van de klachten kunnen hoestdrank of neusdruppels gebruiken. Neem contact op met de huisarts:

  • als er iemand met kinkhoest in het gezin is en uw baby is niet beschermd
  • als er iemand met kinkhoest in het gezin is en u bent hoogzwanger. 

De huisarts kijkt dan of alle gezinsleden antibiotica nodig hebben, zodat de (aanstaande) baby geen kinkhoest krijgt.

Kan iemand met kinkhoest naar een kinderopvang, school of werk? 

Voelt een kind zich goed? Dan kan het gewoon naar de kinderopvang of school. Kinkhoest is al besmettelijk voordat iemand weet dat hij kinkhoest heeft. Thuisblijven helpt niet om te voorkomen dat anderen ziek worden.

Heeft uw kind kinkhoest? Vertel het dan aan de pedagogisch medewerker of de leerkracht. Zij kunnen in overleg met de GGD(Gemeentelijke Gezondheidsdienst) andere ouders informeren. Ouders kunnen dan letten op de klachten van kinkhoest bij hun kind en bij klachten naar de huisarts gaan.

 Met vriendelijke groet, 

Monique Visser

Bibliotheek
Op de eerste verdieping van onze school is er een kleine bibliotheek voor de groepen 6, 7 en 8.
Lees meer
Keurmerk BeterBoek
Onze school is sponsor van het maatschappelijke project voor de kinderafdeling van het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.
Lees meer
Piet en Klaas
Deze twee leuke cavia's hebben het erg naar hun zin bij ons op De Anjelier. Ze worden goed verzorgd door de leerlingen van groep 7.
Lees meer
Samen werken aan het ontwikkelen van eigen wijsheid