Duchenne spierdystrofie is een ongeneeslijke, erfelijke spierziekte, die voornamelijk voorkomt bij jongens. In Nederland zijn zo’n 800 kinderen met deze ziekte. Op dit moment is de levensverwachting voor kinderen met deze ziekte zo’n 30 jaar. Gelukkig zijn de laatste onderzoekresultaten zeer hoopvol en lijkt een doorbraak nabij.

De kinderen van de Anjelier zetten zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Duchenne, waardoor nog meer onderzoek kan worden gedaan.

Leerlingen van groep 8 hebben in alle groepen presentaties gehouden over dit onderwerp. Na deze presentaties zijn de kinderen op pad gegaan om sponsors te zoeken. Als tegenprestatie zullen alle kinderen van de Anjelier iets doen, waar kinderen met de ziekte van Duchenne in hun leven niet veel aan toekomen: fietsen, hardlopen, steppen e.d.

Op vrijdagochtend 24 juni stappen veel kinderen op de fiets of gaan hardlopen. Kleuters leggen een parcours af op het schoolplein, de groepen 3, 4, 5 en 6 lopen hard rondom kinderboerderij De Baak en de groepen 7 en 8 fietsen een parcours in de duinen. Met deze actie lijken de “Anjelier Heroes” een beetje op de Duchenne Heroes, die zich al fietsend ook inzetten voor dit goede doel (kijk voor meer informatie hierover naar www.duchenneheroes.nl).